Uitvaartverzekeringen vergelijken

Het zoeken naar de meest passende en meest economische oplossing voor deze onvermijdelijke kostenpost

Het is sowieso voor ieder mens een goede zaak zo snel mogelijk een  uitvaartverzekering af te sluiten om ervoor te zorgen dat na het overlijden de nabestaanden niet op hoge kosten worden gejaagd. Het klinkt misschien wat koud en zelfs fatalistisch om daar al zo vroeg mogelijk bij stil te staan, maar op deze manier kun je wel de beste afspraken maken met mogelijke verzekeringsmaatschappijen.

We leven echter in een wereld waarbij er maar weinig zaken gebonden zijn aan slechts één optie en dat is niet anders bij uitvaartverzekeringen. Om uiteindelijk te komen tot die oplossing die het beste bij u past, en uiteraard de mogelijkheid om daarin aanpassingen te doen, is het bijzonder verstandig de diverse uitvaartverzekeringen met elkaar te vergelijken.

 

Uitvaartverzekeringen vergelijken

 

Het afsluiten van een uitvaartverzekering: neem er de tijd voor!

Voor de meesten onder ons is het vanzelfsprekend dat, indien we iets, wat dan ook, willen aanschaffen, we op zoek gaan naar de beste prijs-kwaliteit optie voor dat product. Dat is bij een uitvaatverzekering niet anders. Nu zal je in een supermarkt de diverse producten op de schappen aantreffen, of bij een computerzaak de aangeboden laptops. Bij eenvoudige aankopen neem je zelfstandig de beslissing, maar hoe complexer het product, hoe meer hulp en uitleg je nodig hebt op tot de juiste keuze te komen. Het internet is tegenwoordig een dankbare hulpbron met talrijke sites die zo ongeveer alles met elkaar vergelijken.

 

Een uitvaartverzekering hoeft niet nodeloos ingewikkeld te zijn, maar het is belangrijk genoeg om er toch wat uitgebreider tijd voor te nemen. Hiervoor zijn er meer dan genoeg sites die de ene met de andere uitvaartverzekering vergelijking op basis van zo ongeveer elk mogelijk criterium. Wat opvalt is dat bij een direct voorbeeld op de homepage van een dergelijke vergelijkingssite in de meeste gevallen de grootste drie meteen getoond worden: Dela, Monuta en Yarden. Op zich is dat ook niet zo vreemd, want deze maatschappijen / uitvaartverzorgers zijn zo groot dat ze tegen hele scherpe prijzen hun aanbiedingen kunnen doen.

Dat neemt niet weg dat, als u er inderdaad een beetje meer tijd voor neemt, er nog een aantal andere uitvaartverzorgers en verzekeringsmaatschappijen zijn die misschien veel beter passen bij de eisen en voorwaarden die u heeft.

Meet een simpel telefoontje naar www.uitvaartverzorgingdirect.com verkrijgt u informatie en verwijzingen naar de voor u best passende uitvaartverzorging.

 

Van premie naar specificaties naar premie

Het kan allemaal heel simpel: ga naar een vergelijkingssite  en kies één van de opties. U zult waarschijnlijk de voorkeur hebben voor die met de laagste premie, ongeacht of het verzekerde bedrag of de leeftijd bij dat voorbeeld op u van toepassing is. U kunt namelijk redelijk veilig aannemen dat dit laagste premiebedrag zich uitstrekt tot elke leeftijd en elke dekking. Er wordt dan ook meteen aangeboden de op u van toepassing zijnde premie te berekenen, door te klikken en de verzekering af te sluiten.

Ho eventjes! Niet zo snel!

Allereerst zijn er naast die eerder genoemde grote drie nog een paar interessante opties, zoals Ardanta, PC Uitvaart, Life Tri en DLE ( De Laatste Eer). Hoewel u sowieso bij interesse altijd door moet klikken naar de website van betreffende uitvaartverzorger / verzekeraar, is het bezoeken van de diverse sites altijd slim. Voor snelheid, lage prijs en grootse aanpak zal u aangetrokken worden door de grootste, Dela, maar misschien voelt u zich beter op uw gemak bij een wat intiemere aanpak van een kleinere onderneming..

Bij het bezoek aan de website ga je vervolgens op zoek naar wat men zoal te bieden heeft binnen de aangeboden pakketten. Als u dat allemaal op een rijtje heeft, keert u wederom terug naar de premieberekening om precies dat te kiezen wat het dichtst bij u staat.

 

 

Soorten uitvaartverzekeringen

Er wordt een basisonderscheid gemaakt in drie vormen van uitvaartverzekering:

  • De naturaverzekering

Hierbij wordt aan de hand van het verzekerde bedrag een aantal uitvaartdiensten aangeboden. Bent u verzekerd bij een uitvaartverzorger, dan is het benodigde geld direct beschikbaar daarvoor; heeft u echter afgesloten bij een verzekeraar, dan wordt het geld uitbetaald aan een door u uitgekozen uitvaartondernemer.

Het komt overigens regelmatig voor dat als u gebruik maakt van de uitvaartverzorger waar u ook een verzekering heeft afgesloten, er korting op de premie wordt gegeven, maar de nabestaanden mogen een andere uitvaartbezorger in de hand nemen.

  • De kapitaalverzekering

Bij overlijden wordt aan de nabestaanden een bedrag uitgekeerd welke gebruikt moet worden voor een uitvaart. Zij mogen een eigen uitvaartverzorger kiezen en zelf de wensen invullen.

  • De combinatieverzekering

Een deel van het verzekerd bedrag wordt uitgegeven aan aangeboden diensten, en een deel wordt uitgekeerd om gebruikt te worden voor de specifieke wensen van de overledene en/of nabestaanden aangaande de begrafenis of crematie.

 

Waar moet u nog meer op letten?

De twee belangrijkste criteria om de premie vast te stellen zijn leeftijd en het te verzekeren bedrag. Er zijn nog een paar best belangrijke elementen waar u beslist aandacht aan zou moeten besteden alvorens u een uitvaartverzekering afsluit.

  • Looptijd van de premie

U zou denken dat de looptijd van de premie bepaald wordt door het verschil in jaren vanaf de leeftijd waar de verzekering wordt afgesloten tot aan de dood, maar dat hoeft niet. Er zijn verschillen per verzekeraar: zo kan een ook een bepaald aantal jaren afgesproken worden en de premie wordt daarop afgesteld.

  • Meeverzekeren van kinderen

Worden kinderen of misschien nog komende kinderen automatisch meeverzekerd? Is dat gratis of kost dat extra?

  • Aanpasbaarheid van de verzekering

Het leven is een reis waar voortdurend van alles en nog wat verandert, dus kan dat ook gebeuren met uw wensen over uw uitvaart.

  • Gezondheidsverklaring

Over het algemeen is het de gewoonte voor een verzekeraar de staat van uw gezondheid in acht te nemen. Dat kan leiden naar een verhoogde premie of zelfs weigering.

  • Indexatie van het verzekerd bedrag

Onze maatschappij heeft te maken met inflatie. Nu verzekeren voor een bepaald bedrag dat ruim voldoende lijkt, kan over 20 of 30 jaar ineens veel te weinig zijn.

  • De kleine lettertjes

Het is goed te weten onder welke omstandigheden al dan niet uitkeert.

 

 

Het afsluiten van een uitvaartverzekering heeft u geheel in eigen hand, dus laat u door www.uitvaartverzorgingdirect.com uitgebreid informeren over waar u zoals op moet letten. Nu heeft u het nog zelf in de hand, kunt u zelf allerlei voorwaarden stellen of uitzoeken. Als het echter zover is dat de lang betaalde premie zijn bestemming vindt, is het wel de bedoeling dat uw nabestaanden voldoende fondsen hebben u een waardige uitvaart te bieden en niet voor gekke verrassingen komen te staan.

 

Meer lezen over: